Jeugd

Way4you begeleidt ook kinderen en jong volwassenen. Er zijn meerdere mogelijkheden voor 1 op 1 begeleiding. Dieren kunnen een kind het gevoel van veiligheid geven.
De omgang met paarden/pony's geeft kinderen meer zelfvertrouwen en maakt kinderen weerbaarder.

Ontvangt een Persoons Gebonden Budget (PGB)? Dan is het mogelijk om daar gebruik van te maken voor de begeleiding van Way4you.
Ook begeleiding met een eigen paard behoort tot de mogelijkheden.  
 

Voor kinderen met:
 • Faalangst
 • Onzekerheid
 • Assertiviteit
 • Communicatieve vaardigheden
 • Concentratie
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Samenwerken
 • Burn-out

Kinderen hoeven geen ervaring te hebben met paarden. Er wordt gewerkt met paarden vanaf de grond (niet erop).

Er worden simpele oefeningen uitgevoerd met een paard, waardoor uw kind ervaart hoe het paard reageert op hem/haar. Deze reactie werkt als een spiegel! Een paard is onvoorwaardelijk. Dit maakt het makkelijker voor kinderen om de spiegel die een paard geeft te ontvangen.Door middel van leuke, ludieke oefeningen gaan we spelenderwijs aan de slag met de leerpunten. Door de combinatie van Doen-Voelen-Denken tijdens de oefeningen is de begeleiding uiterst effectief. Kinderen Doen een oefening en Voelen tijdens deze oefening emotie(s). We bespreken wat er gebeurt (en waarom) tijdens/na de oefening. De spiegel die het paard geeft, geeft inzichten over uw kind, welke we bespreken en gebruiken.


Wil je graag meer weten wat Way4you voor uw kind kan betekenen? Neem gerust contact met me op. Klik hier.Pesten:

Wat doet pesten met uw kind?
Uw kind is/wordt gepest. Uw kind heeft hier geen schuld aan.
Kinderen die gepest worden, passen hun gedrag aan aan de situatie om het pesten te voorkomen. In veel gevallen betekent dit dat uw kind bijvoorbeeld weinig tot geen initiatieven toont, niet wil opvallen, bang is om zijn/haar mening te geven, zichzelf niet durft te laten zien.


Hoe komt dat?
Gedrag wordt bepaald door een situatie waarbij een emotie komt. Bij een pest-situatie komt een negatieve emotie naar boven. Over deze situatie worden gedachten geformuleerd bij uw kind; "wat had ik kunnen doen om dit te voorkomen?", "had ik maar...", "als ik..."
Deze gedachten kunnen voor uw kind waarheden (overtuigingen) worden. Waardoor uw kind zich naar deze waarheden gaat gedragen om het pesten te 'voorkomen'.


Mogelijke gevolgen van pesten:
- laag zelfbeeld
- onzeker
- geen mening durven geven
- fysiek, "klein" willen zijn om niet op te vallen

Begeleiding van Way4you:

De begeleiding van Way4you van kinderen die gepest zijn bestaat uit het opbouwen van zelfvertrouwen. Dit doe ik met behulp van de onvoorwaardelijke liefde, respect en vertrouwen van paarden. Voor kinderen die gepest zijn, is het gemakkelijker om oefeningen voor het zelfvertrouwen vergroten en initiatief nemen te doen bij paarden/pony's. Paarden oordelen namelijk nooit en te nimmer.Tijdens de begeleiding werken we ook aan de overtuigingen die zijn ontstaan in de pestperiode. Door deze negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten (overtuigingen) beïnvloedt dit het gedrag op een positieve wijze. De reactie die een paard op deze nieuwe overtuiging geeft, geeft direct een waanzinnig, positieve emotie!


We werken o.a. aan:
 • Zelfvertrouwen
 • Zichzelf uiten
 • Assertiviteit
 • Initiatieven nemen
 • Samenwerken


  Zet het pesten om van een negatieve levenservaring naar een wijze levensles!