Wie is Way4you?

Even voorstellen: ik ben Laura Reichgelt-Haasnoot, oprichtster van Way4you.  

Mijn afgelegde weg:

Vanaf mijn 8e jaar is mijn passie voor paarden gaan groeien. Ik ben begonnen met paardrijden op de manege met daarnaast verzorgpony's.
Later ben ik pensionpaarden gaan rijden en verschillende paarden voor andere mensen. De passie voor paarden bleef groeien en de wens om mijn studie in die richting te gaan doen werd uiteindelijk een feit.
Na een maand voorstage en een selectie dag, ben ik begonnen op NHB Deurne aan de HBO Paardensport opleiding, fantastische leerzame jaren!

Tijdens mijn studie heb ik mijn eerste eigen paarden gekregen, Kyra en Otto. Beide heb ik in de dressuur uitgebracht. En Otto (Henzo x Topas) ook in het L-springen. 5 Jaar heb ik op diverse mooie paardenbedrijven mogen stage lopen en veel getalenteerde dressuur paarden mogen trainen t/m ZZ-licht niveau, lessen verzorgd, springpaarden uitgebracht, jonge paarden opgeleid & getraind.

In het laatste jaar van mijn HBO- studie ben ik afgestudeerd in de richting PR& Communicatie. Ik had de ambitie om ooit een eigen huisje met stallen en eigen paarden te bezitten en ik realiseerde mij dat dit met een fulltime baan op een paardenbedrijf niet zou gaan verwezenlijken.
Tijdens mijn stage in het laatste jaar kwam ik in aanraking met de uitzendbranche, een branche die mij intrigeerde door de diversiteit van het werk.

In juni 2005 ben ik afgestudeerd en begonnen aan mijn eerste baan in de arbeidsbemiddeling. In oktober 2006 kreeg ik mijn eerste leidinggevende functie als Rayonmanager Twente en was ik verantwoordelijk voor 2 vestigingen met in totaal 8,5 FTE.
Wat betekende dat mijn paarden (tijdelijk) een zeer gepassioneerde hobby werden en het uitbrengen op wedstrijden niet meer pasten. Les geven, thuis paarden trainen en jonge paarden opleiden was net te combineren met een fulltime baan. 

In mijn functie van Regiomanager van 2008 t/m 2013 heb ik met veel organisaties  (o.a. ruime ervaring in de contact center branche) mogen samenwerken en mee mogen denken bij het realiseren van hun organisatiedoelstellingen op het gebied van HR beleid op tactisch en strategisch niveau.

Met veel plezier gaf ik leiding aan diverse teams, realiseerde commerciële resultaten, begeleidde verander- en implementatietrajecten en ontwikkelde mijn managers met hun vestiging en teams. 

Tijdens de opleiding tot Coach met behulp van paarden (2012-2013), zijn de ambities voor Way4you begonnen.
Ik realiseerde mij dat ik mijn hippische achtergrond, de passie voor paarden, mijn werkervaring in de zakelijke dienstverlening en commerciële kwaliteiten wilde inzetten voor een eigen onderneming!

In Way4you  smelt mijn passie voor paarden, opleiding en mijn opgedane werkervaring samen !

In het voorjaar van 2013 heb ik met de opleiding 'Assen van Verandering' een mooie verrijking gekregen in mijn coachwerkzaamheden. Een coaching methodiek die in combinatie met Ervaringscoaching, verandering onvermijdelijk maakt.

En sinds de start van Way4you is er weer gelegenheid om mijn huidige paarden weer uit te brengen in de wedstrijdsport!

Na een succesvol eerste jaar merkte ik dat ik een verdiepingsslag wilde maken in mijn huidige dienstverlening als begeleider van Teams, Persoonlijke ontwikkeling en Ruiters. En ben ik in de zomer van 2014 begonnen aan de studie Sportpsychologie.

Februari 2015 ben ik middels de open dag bij de zorgboerderij in Daarle in aanraking gekomen met jongerenbegeleiding. Een kwetsbare doelgroep waar ik enkele cliënten langdurig mocht begeleiden. 
Het begeleiden van jonge meiden vanaf 13 jaar kwam meer op mijn pad. 
Om die reden ben ik ook in contact gekomen met Tzolkin en ben ik in de zomer van 2016 de opleiding voor Tzolkindercoach gaan volgen. Om meer inzichten te kunnen geven over de persoonlijkheid van de cliënt. 


Met mijn ervaring als coach, opgedane werkervaring als manager kan ik middels deze studie ook een vertaalslag maken van de succesvolle mentale staat van topsporters naar het bedrijfsleven in de begeleiding van hun organisatie/teams!


Met mijn jarenlange ervaring als ruiter, instructrice, coach met behulp van paarden en mentale begeleiding kan ik een uniek programma bieden voor een ruiter in de begeleiding met zijn paard!

Klik hier voor de documentaire gemaakt door RTV OOST over ervaringscoaching mbv paarden bij Way4you!