wedstrijdbegeleiding


Iedere ruiter is op het moment van presteren op zichzelf aangewezen en volkomen afhankelijk van zijn/haar vermogen om, om samen te werken met z'n paard en met de omstandigheden en/of de mentale druk om te gaan.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Hoe bereidt je je optimaal voor op een topprestatie op concour?

 

Dit vraagt om een optimale fysieke gesteldheid van zowel ruiter als paard, een adequaat trainingsprogramma, een stabiele positieve mentaliteit en partnership tussen ruiter & paard. 

Met de wedstrijdbegeleiding van Way4you wordt je in staat gesteld om jezelf en je paard optimaal voor te bereiden om op een wedstrijd een topprestatie neer te zetten!


programma's:

Intake:
Op de eerste plaats kijken we samen waar jij en je paard nu staan. Dit doen we door een intakegesprek en een rijles. Aan de hand daarvan kijken we welke kwaliteiten jij en je paard hebben en welke ontwikkelpunten er nog zijn. In overleg bepalen we de duur, intensiteit voor het programma voor een ultieme wedstrijdbegeleiding.

Programma; De Way naar een succesvol concour!
Duur: 3 maanden

Aan de hand van de intake stellen we samen een gedetailleerd begeleidingstraject en trainingsprogramma voor je jou en je paard op voor de komende 3 maanden.

In deze 3 maanden wordt je wekelijks begeleidt met het trainen van je paard, waarin we trainen op losgelatenheid, aanleuning, impuls, rechtrichten en verzameling. Ondersteunt met een behandeling door een Paardensportmasseur gespecialiseerd in de Jack Meagher Methode.

We besteden aandacht aan het proefgericht rijden en het losrijden. Door middel van video evaluaties van de trainingen, krijg je een combinatie van zelf ervaren, zien en voelen van veranderingen.

Aan de hand van diverse coaching sessies (onder andere coaching met behulp van je eigen paard) werken we aan het effectief omgaan met wedstrijdspanningen. De mentale begeleiding (sportpsychologie) in combinatie met de coachmethodiek "Neuro Semantiek" waarbij als middel een paard wordt ingezet, is uiterst effectief.

Al het geleerde gaan we vervolgens trainen op concour zelf middels het rijden van een wedstrijd onder begeleiding.

Inhoud:
* Intake: analyse ruiter & paard 
* Trainingsprogramma
* 13 rijlessen
* Paardensport massage behandeling
* 3 Video evaluaties van de gereden proeven / trainingen + nabespreking
* 3 coachsessie (mbv je paard) ten behoeve van je mentale voorbereiding op  
  de wedstrijden
* Begeleiding op concour
* Eindevaluatie

Kosten:
Vanaf €1280,- per combinatie (incl. BTW)
Het programma kan op locatie plaats vinden. Afhankelijk van de afstand, komt er nog kilometervergoeding bij.

Het programma kan ook in groepsverband gegeven worden, afhankelijk van het aantal deelnemers (max.6 deelnemers) kan er gebruik worden gemaakt van groepskorting.  

Kort (intensief) programma:
Duur: 4-6 weken

In deze 4-6 weken wordt je intensief begeleid ter voorbereiding op het rijden van dressuur wedstrijden.
Gedurende deze 4-6 weken behandelen we de dressuurproeven die je dient te rijden. Besteden we aandacht aan je trainingsprogramma ter voorbereiding op je wedstrijden.
Oefenen we het losrijden, proef rijden en krijg je tips en handvaten die we ook gaan oefenen voor de uitdagingen die er zitten in de proeven. Je wordt gecoacht middels je eigen paard op de succesvolle mentale staat voor de wedstrijd (omgaan met wedstrijdspanning).

Inhoud:
* intake: analyse ruiter & paard 
* Trainingsprogramma
* 4 rijlessen
* Video van de gereden proeven + nabespreking
* 1 coachsessie (mbv je paard) ten behoeve van je mentale voorbereiding op  
  de wedstrijden

Kosten:
Vanaf € 375,- per combinatie (incl. BTW)
Het programma kan op maat gemaakt worden, specifiek naar de wensen en behoeften. De begeleiding kan op locatie plaatsvinden.
Het programma kan ook in groepsverband plaats vinden, afhankelijk van het aantal deelnemers (max.6 deelnemers) kan er gebruik worden gemaakt van groepskorting.  Afhankelijk van de afstand, komt er nog kilometervergoeding bij.Met mijn jarenlange ervaring als ruiter, instructrice, coach met behulp van paarden en mentale begeleiding (sportpsychologie) kan ik een uniek programma bieden voor een ruiter in de begeleiding met zijn paard!