Longeren

Longeren is het werken met het paard aan een of twee lange lijnen.

Met het werken met je paard aan de longe, kan je het paard dezelfde 'work-out' geven, maar dan zonder belasting van een zadel en een ruiter.

Er zijn diverse technieken van longeren welke je kan toepassen om je paard te gymnastiseren.

Basis longeren:
De basis is het werken van een paard aan 1 lange lijn, waarbij het paard cirkels loopt om je heen. Dit is onder andere een prettige manier om je paard te laten wennen aan het "werken" ter voorbereiding op het werken onder het zadel.

Longeren met hulpstukken:
Je kunt longeren met 1 lange lijn met hulpstukken om je paard te gymnastiseren. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Gogue. Een Gogue geeft druk achter de oren, waardoor het paard leert voorwaarts-neerwaarts te lopen, over de rug, zonder dat er druk op het bit/mond ontstaat. Door een halster over je hoofdstel te doen en je longeerlijn aan je halster vast te maken, stoor je de aanleuning verkregen door de Gogue niet met de longeerlijn.
Trainen met je paard aan de Gogue geeft een stabiele aanleuning en is een prettige manier om de (rug)spieren te trainen.

Dubbele longe:
Een zeer prettige wijze van longeren is het longeren met twee lijnen. De lijnen lopen om het paard heen. Deze manier van longeren vraagt wel ervaring met longeren.
Je kunt je paard rijtechnisch met de dubbele longe net zo trainen als onder het zadel.
Trainen met je paard aan de dubbele longe kun je zonder belasting van een zadel en ruiter, werken aan overgangen, buiging en verzameling.
Jonge paarden kun je op deze wijze onder andere leren te "sturen" voordat je zadelmak gaat maken.

Tarieven:
1 uur longeer les: € 35,-
afhankelijk van de afstand, komt er nog kilometervergoeding bij.

Belangrijk is dat je een longeertechniek neemt die bij jou en je paard het beste aansluit.