Individuele Re-integratie overeenkomst


Als je een re-integratie traject wilt volgen om begeleiding te krijgen naar je nieuwe baan, kun je ervoor kiezen dit via het UWV te doen. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen re-integratietraject te kiezen. Hiervoor kun een Individueel Re-integratie Overeenkomst (IRO) aanvragen.

Als je een ziektewet-, WIA-, WAO-,WAZ- of Wajong-uitkering ontvangt van het UWV, kun je in principe een Individuele Re-integratieovereenkomst aanvragen.


Het voordeel van een IRO traject is dat je zelf je eigen reïntegratiebedrijf kiest en invloed hebt op je eigen re-integratietraject en plaatsingsplan. Je kunt echter alleen kiezen voor reïntegratiebedrijven die een contract hebben met het UWV.
Way4you is contractpartner van het UWV voor IRO trajecten. 

Hoe werkt het?

Ben je voldoende hersteld om gedeeltelijk of volledig aan het werk te gaan?
Dan kun je kiezen voor een Individuele Re-integratieovereenkomst en kies je zelf je eigen reïntegratiebedrijf. 

Je kunt een IRO traject aanvragen bij je Arbeidsdeskundige of Adviseur Werk van het UWV. Als je toestemming hebt om een IRO traject te volgen, kun je op zoek naar een Reïntegratiebedrijf die jou aanspreekt.


Waarom kiezen voor Way4you?

Way4you maakt speciaal aangepast aan jouw situatie en jouw wensen m.b.t. een nieuwe baan, een re-integratieplan. Dit re-integratieplan wordt ingediend bij het UWV. Na akkoord van het UWV op het re-integratieplan, betaalt het UWV jouw Individuele Re-integratietraject.

  • Bij Way4you krijg je een volledig traject, ondersteunt met digitale testen, eportfolio en een online vacature-zoekmachine gekoppeld aan jouw eportfolio.
  • Ervaringscoaching ter ondersteuning van het traject. Ervaringscoaching is een coaching methode welke op zeer effectieve wijze een natuurlijke combinatie maakt tussen doen-voelen-denken. Door de coaching eerst te ervaren, geeft dit een onvermijdelijk inzicht in wat nog te leren.
    Door deze coaching ter ondersteuning van je re-integratietraject, hef je eventuele belemmeringen op waardoor je succesvoller wordt!
  • Door de bijna 10 jaar werkervaring van Way4you in de arbeidsbemiddeling word je kundig begeleidt in de mogelijkheden en kansen in de arbeidsmarkt. Samen onderzoeken we waar jouw kwaliteiten het beste tot uiting komt in combinatie met de vraag/behoefte in de arbeidsmarkt, om jouw toekomstige baan te vinden en te krijgen!
  • Je maakt gebruik van het brede netwerk in diverse branches van Way4you, met het vinden van een passende nieuwe baan.
    Het nieuwe solliciteren is netwerken. Dus maak gebruik van het netwerk van Way4you en laat je introduceren!
Inhoudelijk benieuwd naar het traject? Klik hier voor uitgebreide informatie.

Bereikbaarheid Way4you:
Way4you is bereikbaar via het Openbaar vervoer.
Vanuit Almelo rijdt er om het kwartier een trein naar Wierden.
Tevens is er een station in Vroomshoop.

Voor beide stations is er een breng- en haalservice mogelijk.
  

Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak om de mogelijkheden voor jou bij Way4you te bespreken: info@way4you.nl of klik hier.